Trimzwemmen

Trimzwemmen in ‘De Koet’ is een ideale gelegenheid om je conditie op peil te houden, of te verbeteren. Het doel van Trimzwemmen is actief (banen) te zwemmen, waarbij zowel de beginnende als de fanatieke zwemmers aan hun trekken komen met zwemvaardigheidstraining en conditieoefeningen. Het niveau van de zwemmers verschilt onderling soms, maar zowel rustige baantjeszwemmers als wedstrijdzwemmers komen aan hun trekken.

Meestal beperken we ons tot de schoolslag, rug- en borstcrawl, maar de andere zwemslagen kunnen ook aan bod komen. Mensen die de rug- en borstcrawl nog niet (volledig) beheersen kunnen natuurlijk gewoon meedoen. De trainer geeft je wel aanwijzingen over de uitvoering van een zwemslag, maar het Trimzwemmen is geen zwemles.

We zwemmen dus wel lekker door, maar wil je een baantje rustig bijkomen, is dat geen enkel probleem. De bedoeling is wel dat je aan het eind van het uur lekker moe bent.

Het trimzwemmen is een uur. Eerst een kwartiertje inzwemmen en daarna zwemmen we nog 45 minuten flink door. Als het weer het toelaat kunnen we daarna nog even doen waar we zin in hebben. De eerste keer mag je gratis meedoen

Om aan Trimzwemmen mee te mogen doen moet je het Zwem-ABC en Zwemvaardigheid 1,2 en 3 hebben of minimaal 11 jaar oud zijn bij aanvang van de training.

De data en lestijden staan op de pagina overzicht lessen. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.