Survival zwemmen 2

SURVIVALZWEMMEN

Bij de lessen survivalzwemmen wordt de kinderen op een speelse manier geleerd hoe zij moeten overleven in het water. Er wordt geleerd hoe ze zichzelf moeten redden in het water maar ook hoe ze anderen kunnen redden uit het water. Ook leren de kinderen wat ze juist niet moeten doen als iemand in nood is. Alle onderdelen van het survival zwemmen worden in kleding uitgevoerd.

Bij het survivalzwemmen draait het niet meer om het zwemmen van banen maar puur om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Kinderen moeten met kleding en schoenen aan gaan zwemmen en met deze kleding moeten ze zich onder meer drijvende kunnen gaan houden. Ook is er een grote opblaasboot waar de kinderen mee moeten werken.

Een leuke maar zeker ook zeer nuttige aanvulling op het reeds behaalde zwem-abc. Er zijn 3 diploma’s te behalen, dit seizoen wordt survivalzwemmen 2 aangeboden in Zwembad De Koet.

Om aan survivalzwemmen 1 mee te mogen doen moet je het Zwem-ABC en Zwemvaardigheid 1,2 en 3 hebben of minimaal 11 jaar oud zijn.