Onderhoud in de winter

2012-2013

Je staat er geen moment bij stil als je op een zonnige zomerdag een dagje relaxt en geniet van en in zwem en recreatiepark de Koet wat er op koude winterdagen allemaal voor nodig geweest is om het zover te krijgen. In de herfst begint het klusteam met het maken van een kluslijst. Dit seizoen heeft het team oa:

 • bloem bossage schoongemaakt
 • drainage slangen verlengd tot net onder het maaiveld & door gespoten
 • een aansluiting gemaakt voor het springkussen
 • Speel toestellen gecontroleerd, delen vervangen en geschilderd
 • op verschillende plaatsen tegels vervangen en opgehoogd
 • Grote tegels rond het peuter bad op gehoogd
 • Snoei- en zaagwerk verricht (vooral bomen bij de tennis) en het hout versnipperd
 • Picknick tafels onderhanden genomen
 • De bevestiging van de planken aan de noordzijde van het bad geïnspecteerd en vastgezet
 • Buitenlampen gerepareerd
 • Mollenklemmen geplaatst & diversen mollen gevangen
 • En er is heuse rolstoelopgang geplaatst!

Er een hoop werk verzet ondanks de soms barre weersomstandigheden. Kou, regen en sneeuw trotseerde het klusteam. In januari moest het klusteam zelfs in de vorstverlet.

De kluslijst is zo net voor het seizoen behoorlijk ingekort , dankzij een klein clubje vrijwillige klussers. In de herfst van 2013 staat er een nog een grote klus gepland; de afbraak en nieuwbouw van de toren.

Spreekt dit verhaal je aan en lijkt het je leuk om komend seizoen , onder leiding van Richard Oostveen de handen uit de mouwen te steken dan ben je van harte welkom. Spreek Richard aan als je hem ergens tegenkomt. Of maak eens een praatje met Adrie de Lange. Mailen mag ook via richard@dekoet.nl

2011-2012

Onderhoud

In september 2011 lag er een kluslijst op tafel voor de zogenaamde winterploeg, met 17 grotere en kleinere punten ter voorbereiding van het seizoen 2012.

Op 14 januari jl. ging de kleine klusploeg onder leiding van Richard Oostveen aan de slag. Het was die dag prachtig weer en de ploeg heeft een goede start gemaakt met de afwerking van de lijst.

Wekelijks – op de zaterdag om 9 uur – was het klusteam op het bad te vinden. Dit jaar had het team hulp van een maatschappelijk stagiaire. Ontzettend leuk om te zien dat zij elke week weer gemotiveerd met het mannenteam op het terrein te vinden was.

Hoewel er wekelijks veel werk werd verzet kijkt het team uit naar wat extra handen. Ondanks de oproepen op twitter en de mond op mond reclame en acties als NLDOET hebben zich geen nieuwe klussers gemeld.

In februari was het team gedwongen de werkzaamheden te staken vanwege de sneeuw en koude. “Gelukkig” voor het klusteam van De Koet ging de Elfstedentocht niet door en konden ze verder met het afwerken van de kluslijst. De weken hierna was het weer steeds goed voor de werkzaamheden.

Uiteraard is er tussen het klussen door altijd aandacht voor de inwendige mens; koffiepauzes met lekkere koeken en tijdens de lunch soep, broodjes en altijd ruimte en tijd voor mooie verhalen.

Mocht je na het lezen van het bovenstaande vanaf januari tot en met medio april ook af en toe het klusteam willen helpen of zie je mogelijkheden om dan je maatschappelijke stage te doen, u /je bent van heel harte welkom. Aanspreekpunt voor het onderhoud is Richard Oostveen, je kunt hem mailen via richard@dekoet.nl of via info@dekoet.nl

 

2010-2011

15-1-2011

Er is een start gemaakt met de voorbereidingen om ons zwembad te schilderen. Een groot deel van het zwembad is schoon gespoten. Het bad is leeg gepompt mede door de hulp van een pomp van de brandweer. Er is ook een begin gemaakt met de overkapping over het zwembad.

22-1-2011

Op donderdag 20 januari en vrijdag 21 januari is er door een bedrijf het bad gestraald. Daarom moest er zaterdag eerst geveegd, geschept en met de kruiwagen uit bad gereden worden. Daarna alles schoon gespoten met twee grote hogedruk-spuiten. Het vuil is afgevoerd. Toen was hoog tijd voor de soep (groentesoep). Met deze keer zelfs warme broodjes. Na de lunch (toen was het al over tweeën) is er verder gebouwd aan het frame van de tent. Volgende week gaan we de tent afmaken. Maar om het zeil over het frame heen krijgen hebben we een grote ploeg nodig.

29-1-2011

Afgelopen zaterdag hadden we grote ploeg nodig, om het zeil erop te krijgen. Er hadden zich een aantal mensen afgemeld, maar weer andere waren er gelukkig wel. Al met al een goede ploeg! Eerst moest er nog heel wat steigerpijpen gemonteerd worden voor dat de zeilen erop konden. Dit was best een lastige klus, want het was super glad onderin het bad (er lag een laagje water, wat bevroren was). Toen het frame bijna klaar was is voorzitter Joost met de soep begonnen. Deze keer was het kippensoep aangevuld met stukjes knakworst. De nieuwe pannen werkten goed op z’n inductieplaat. Er waren volop broodjes en werd weer veel gelachen.

Na de inwendig versterkte mens was het tijd om de zeilen op z’n plaats te trekken. Gelukkig had iemand die zware zeilen al op het perron geplaatst met een shoveltje. Maar hoe lagen ze nu op gevouwen? Met onder andere aanwijzingen van Mees kwam het goed. De tent moet nog wel verder dicht gemaakt om de warmte goed binnen te houden. Dan kan er gestookt gaan worden. Er moet ook nog verlichting in. En bij het schuine moet er nog een beton reparatie plaatsvinden. Dan kan er geschilderd worden. We gaan 5 februari om negen uur beginnen.

Woensdag 2 februari is er weer hard gewerkt bij de koet de kachels werken er hard aan om geheel op te warmen. Ook is er een randje speciale beton gestort. Alles is zaterdag klaar om het schilderen van start te laten gaan. We gaan om 8:30 uur beginnen.

 Zaterdag 5 februari is er een ploeg aan het schilderen gegaan. Ondanks de wind is de tent blijven staan, wel moest er overal meer touwen bij geplaatst worden. Ook moest steeds brandstof gehaald worden om de kachels te laten werken. Ook zijn de wanden weer geschilderd en een start gemaakt met de zwarte strepen. Maandag wordt de vloer nog een keer gedaan. En dan dinsdag de strepen afmaken.

Zaterdag 12 februari hebben we in tegenstelling van eerder berichten na overleg besloten om de tent over het zwembad nog een week langer te laten staan. Dit i.v.m. met de uithardtijd van de verf. Wel zijn zaterdag klussen te doen. De bovenrand moet nog geschilderd worden (rood & Blauw) daarna moet er antislip over gestrooid worden. Om er bij te kunnen moet het zeil een stukje om hoog geschoven worden. Nadien moet het zeil weer vast gezet worden.Dan zijn er een aantal tegels die goed goed gelegd moeten. En er is ook nog een heel speciaal klusje, maar dat is nog verrassing.

Zaterdag 19 februari zijn er vele handjes nodig om de tent te kunnen opruimen. Twee kunstenaressen van “de Koet” hebben afgelopen week weer hele mooie kunstwerken in ondiepe deel van het bad geschilderd, dus alles is klaar om de tent te demonteren.

Zaterdag 19 februari hebben we met gezamenlijke krachten de tent opgeruimd. Het weer zat mee. Ook gisteren bleek maar weer, dat je met veel handen veel kan doen. Maar het was zwaar werk. Deze keer waren we gesterkt met twee sterke maatschappelijke stage lopers. Eerst moest het zeil eraf en opgevouwen worden, en dan zie pas hoeveel stijgerpijpen er gebruikt zijn. Praktisch de hele Koetstock voorraad was leeg, losschroeven dan maar wel voorzichtig doen met vloer (de verf is nog zo vers). Na tig van de pijpen vast gehad te hebben worden ze wel steeds zwaarder. Toch ligt alles weer op zijn plek. De kunstwerken in het ondiepe deel worden in de zon steeds mooier. Allen geweldig gewerkt, en daarvoor wordt iedereen bedankt!

Harrie Smit gaat op 26 februari  de RVS steunen monteren. Ook de trappen gaan hun plekje weer vinden. Als er dan nog tijd is zullen we nog een aantal tegels recht leggen.